Baş ağrısına çözümler..

Başlıktan da anlaşılacağı gibi başınız ağrıyorsa size bir kaç çözüm bulmak için bu yazıyı hazırladım. Baş ağrısı gününüzü mahveden lanet bir ağrıdır. Yediğiniz yemekten bile zevk alamazsınız. Bu baş ağrısını geçirmenin yolları nelerdir beraber bakalım.

Aç kalmayın

Bazı baş ağrılarının ortaya çıkmasında, azca su içmek tek nedendir. Bu yüzden özellikle baş ağrısı yaşayan kişilerin her gün kafi miktarda su ve sıvı alması gereklidir. Bu miktar, mevsime, kişinin günlük yaşam aktivitelerine, diyette alınan besinlere bağlı olarak değişmekle beraber 2-3 litredir. Ek olarak baş ağrısı esnasında alınacak olan su, baş ağrısının daha çabuk geçmesini sağlar. Hem migren bununla beraber gerilimden meydana gelen baş ağrısı sırasında 1 litre şu demek oluyor ki 4 su bardağı su içmek, ağrı kesici almadan ağrının tamamen geçmesini bile sağlayabilir.

Ağrı kesicilerden medet ummayın!

Baş ağrılarının çoğunda ağrı kesici, kısa süreli olarak ağrıyı dindirse bile uzun süreli tedavide negatif tesir gösteriyor. Ağrı kesicilerin sık ve uygun olmayan şekilde kullanımı, ‘kronik gmeşhurk baş ağrısı’ adında olan ve hemen her gün ortaya çıkan bir baş ağrısının oluşumuna zemin hazırlayan önemli bir niçin. Sık ve çok ağrı kesici kullanımı ile ortaya çıkan baş ağrılarının tedavisi öteki baş ağrılarına bakılırsa daha güçtür. Ayrıca sık ağrı kesici kullanımı, aslında ağrının tipini değiştirip kalıcı tedavi uygulanmasını da güçleştiriyor. Bundan dolayı, unutulmaması ihtiyaç duyulan nokta; baş ağrılarında gereksiz yere hiçbir ağrı kesici alınmamasıdır.

Ne zaman doktora gidilmeli

Çoğu baş ağrısı için hemen bir tıbbı yardım almak gerekmez. Baş ağrısı;

  • Şimdiye kadar yaşanmamış bir şiddetteyse,
  • Gece uykudan uyandırmışsa,
  • Fışkırır tarzda kusma, bulantı, baş dönmesi varsa,
  • Görmede kayıp, kol ve bacakta his kaybı veya kuvvetsizlik varsa,
  • Önceden yoksa ve 30 yaşından sonra ortaya çıkmışsa,
  • Çocuklarda görülüyorsa, kısa sürede hekime başvurmak gerekiyor.

Masaj yöntemini deneyin

Masaj baş ağrısına iyi gelmektedir. Lakin bu masajı bilen birisine yaptırmanız daha doğru olacaktır. Çünkü yanlış bir hareket baş ağrınızın yanına birde boyun ağrısı ekletebilir. 🙂 Ben evde genelde masaj yaptırıyorum ilaç kullanmıyorum. Sizde deneyin faydasını göreceksiniz.

Kafeini ölçülü olarak kullananlarda etkili oluyor.

Hergün kahve içmezsen başım ağrır diyen insanlar aslında yanlış yapıyor. Kafein bağımlılık yapan bir maddedir ve kendinizi ona muhtaç hale sokuyorsunuz. Ama kafeini hergün tüketmeyen bir insan başı ağrıdığında kahve içtiğinde baş ağrısı geçecektir.

Sigara kullanmayın!

Sigara her derdin başlangıcıdır. Başınız ağrıyorsa ve hala sigarayı içiyorsanız size ne diyelim? Bari başın ağrıyorken içme be arkadaş.

Temiz hava alın

Temiz hava aldığınızda başınızın ağrısı azalacaktır. Çalıştığınız iş yerinde fazla hareket var ise biraz yürüyüş yapın. Bu size iyi gelecektir.

Bir sonraki blog yazımda görüşmek dileğiyle.