Mercedes Yeni A-Serisi

Mercedes Yeni A-Serisi‘sin dış tasarımı kesinlikle değişmiştir. Hatlar daha keskin, çamurluklar daha büyük, aracın arkasında yeni led stop yardımıyla eskisinden çok daha genç görünüyor. Otomobilin boyunun 12 cm uzadığını ve boyutlarının genişlediğinide unutmamak lazım.
Aks mesafesi 13 mm büyümüş ve bu sayede iç mekan artık daha geniş olduğu söyleniyor.
Bagaj: 29 lt büyümüş ve 370 lt hacme sahip. Beğenip beğenmemek zevk meselesi ama aracın daha sportif görüntüsü kattığı bir gerçektir. Sizler de aracın tasarımı ile ilgili düşüncelerinizi aşağıya yorum yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Bunlar küçük değişimlerdi. Asıl içine bakın!

Mercedes Yeni A-Serisi yeni teknolojik özellikleriyle tam anlamıyla göz dolduruyor. Mercedes‘in kokpitinde devrim niteliğinde değerlendirdiği yapay zekaya sahip multimedia sistemi bunlardan en merak edilenlerdendir. Geniş ekranı ve sesli komut sisteminin yanı sıra aktif mesafe kontrolü ve aktif direksiyon asistanı ile birlikte yarı otonom sürüş sunabiliyor. Sistem navigasyon desteği ile yaklaşan virajlara göre otomobilin hızını azaltmak gibi yeteneklere sahiptir.

Standart versiyonda 2 tane 7 inçlik ekran geliyor. Ama bu ekranları ekstra bedel karşılığında 10 inç’e çıkarabiliyorsunuz. Sade bir yapıya sahip olan multimedia ekranının dokunmatik özelliğine geçtiğinide yeniliklerdendir. Bu özellikler Mercedes Yeni B Serisi ile benzer niteliktedir.

Motor Özellikleri Nasıl?

Mercedes Yeni A-Serisi‘nin kaputunun altında yeni motorlar yer alıyor. Bizi ilgilendirenler tabiki düşük silindir hacminde olanlardır. Güncel A 200’de kullanılan 156 beygir gücünde 1.6 turbo motor, yerini nissan ortaklığında geliştirilen 160 beygir güç üreten 1.4 turbo beslemeli motora bırakıyor. Dizel cephesinde ise yine NISSAN ortaklığında gerçekleştirilen 116 beygir gücündeki motor kullanılmaya devam edecek. Bu her iki motorda standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla sunulurken, isteğe bağlı olarak 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla da alınabiliyor.

Güvenlik Paketi


Opsiyonel olarak alınabilen güvenlik paketi sayesinde araç arkadan kaymalarda kontra yapabiliyor, yan rüzgarları direnç gösterebiliyor ve ani frenlerde direksiyon müdahalesinde bulunabiliyor.
En önemlisi bu özellikleriyle yollardaki bir çok rakiplerinden daha yetenekli görünüyor.

Süspansiyon sistemi


Mercedes Yeni A-Serisi 2 farklı süspansiyon sistemi ile sunuluyor. Giriş seviyesi olan versiyonlar da arka akslarda torsiyon çubukları kullanılırken daha sportif ve pahalı versiyonlar da çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon sistemi kullanılıyor.

Ülkemizde satılan düşük hacimli motorlu mercedes yeni a-serileri torsiyon çubuklu süspansiyon sistemleri ile sunulmaktadır.



Avrupa’da Nisan ayında satışa sunulan A 200 lüks ve teknolojiyi birlikte taşıdığı yüksek noktayla rakipleri Audi A3 ve BMW 1 Serisi‘ni yarışta geride bırakmaya aday görünüyor.


 Fiyatlar 


 * Yeni A 180 –> Yakıt: Benzin, Motor Hacmi: 1,332 cm3, Motor Gücü BG: 136, Şanzıman Tipi: 7G-DCT, Fiyatı: 233.000 TL (Style)

 * Yeni A 200 –> Yakıt: Benzin, Motor Hacmi: 1,332 cm3, Motor Gücü BG: 163, Şanzıman Tipi: 7G-DCT, Fiyatı: 281.300 TL (AMG)

* Yeni A 180 d –> Yakıt: Dizel, Motor Hacmi: 1,461 cm3, Motor Gücü BG: 116, Şanzıman Tipi: 7G-DCT, Fiyatı: 246.600 TL (Style)

* Yeni A 180 d –> Yakıt: Dizel, Motor Hacmi: 1,461 cm3, Motor Gücü BG: 116, Şanzıman Tipi: 7G-DCT, Fiyatı: 246.600 TL (AMG)